Despre noi

Istoria

Istoria Fraților Mariști începe în data de 2 ianuarie 1817, în masivul Le Pilat – Lyon (Franța). Un preot tânăr, de 27 de ani, Marcellin Champagnat, care fusese hirotonit de puțin timp, este trimis să slujească în calitate de preot în La Valla, o parohie care includea pe lângă această localitate și multe sate din împrejurimi. În toamna anului 1816, după ce îngrijește un tânăr muribund în unul dintre aceste sate, Marcellin se hotărește definitiv să fondeze congregația pentru a le transmite copiilor și tinerilor din regiune învățături creștine și umane care fuseseră ignorate. Pe site-ul www.champagnat.org aceste informații pot fi completate.

Carisma

Scopul Fraților Mariști este de a forma buni creștini și cetățeni onești, carisma care o are ca exemplu pe Maria, Mama lui Isus, în toată activitatea educațională.

Această carismă se materializează prin misiunile din lumea a treia, în școli, universități, prin activități de asistentă socială, edituri educative pe care Institutul le are în cele patru puncte cardinale. Spiritualitatea maristă și sarcinile educaționale sunt împărtășite de Frații Mariști cu mulți laici, care își doresc să trăiască conform carismei mariste și care formează Mișcarea Familiei Mariste.

Mariștii: Prezența și activitatea în România

În România suntem prezenți din 1998, deși la începutul anilor 1900 am avut o misiune la Orșova și alta în Ruse (Bulgaria), care s-au năruit ca urmare a Primului Război Mondial.

Din 2004 lucrăm în București cu copii părăsiți sau nevoiași, cărora le oferim toată îngrijirea în centrul nostru ¨Sf. Marcellin Champagnat¨, situat în zona Militari, acordându-le ajutor personalizat la teme și pentru acoperirea altor necesități.

Obiectivul nostru e triplu: să prevenim, să vindecăm și să integrăm. 

  • Prevenim abandonul școlar și, prin urmare, o cădere în infracționalitate.
  • Vindecăm rănile abandonului, lipsa stimulării la prima vârstă și îi ajutăm să evolueze ca persoane care se dezvoltă armonios, în special în cadrul centrului din cartierul Militari, str. Strămoșilor. Copiii sunt îngrijiți până la împlinirea vârstei de 18 ani. 
  • Integrăm ajutându-i pe tinerii care părăsesc centrul să aiba o viață autonomă și demnă, să desfășoare o activitate care să le confere independență sau să-și continue studiile universitare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *